ingyenes
webstatisztika
Szállítási információk | Kamagra Eladó

Szállítási információk

Rendelés, megrendelés ismertető.

Kifizetési variációk, termék átadás-átvétel

Kifizetési variációk, termék átadás-átvételA megrendelését a következő módon lehetséges kifizetni azonfelül átvenni:

előre történő utalással egy adott bankszámlaszámra: ekképp a legmérsékeltebb az ára, mert a kiszállítási, csomagolási, valamint más díjakat cégünk fizeti.

Postai utánvétellel a doboz átvételekor a a postának, vagy a postásnak kiegyenlíteni az utánvétel összegét, attól függően, hogy a postástól kapja kézhez a csomagot, vagy a postán. Az utánvétel díjának kifizetésekor veheti át a rendelt árut.

előre utalással való fizetés amellett átvétel: az előre történő utalás abból a nézőpontból lehet kedvezőbb, hogy ilyenkor a postázás díját átvállaljuk, ekképp sokkal olcsóbban megveheti az árut. Midőn beérkezett az összeg kereskedésünkbe, abban az esetben még aznap postára adjuk a terméket, ekképp 48-72 óra leforgása alatt kivitelezhető a folyamat, amellett jutányosabb is.

előreutalásnál kérjük írjon a Kapcsolat menüpont használatával egy levelet és mi haladéktalanul elküldjük azokat az elérési lehetőségeket elektronikus levélben az Ön számára, amire utalni ajánlott a pénzt. Utalás közleményéhez írja be azt a nevet, irányítószámot, amit az igénylésben is írt nekünk, ekképp könnyedén beazonosíthatjuk. Az áru nevét kérjük, semmilyen esetben se jelölje meg az utalás közleményében, csakis kizárólag a nevét és az irányítószámát adja meg, amit az igénylés során eljuttatott hozzánk!

Rögtön, amikor beérkezett az utalás (ez többnyire egy-két óra, illetve maximum 1 nap), arról SMS-ben értesítenek bennünket, és ezzel aznap már fel is adjuk a terméket ajánlva, utánvétel nélküli küldeményként, amely egy, illetve maximum 2 nap leforgása alatt garantáltan megérkezik Önhöz, természetesen titoktartó csomagban.

Postai illetve futárral kiszállított utánvételes kifizetés valamint átvétel: Az utánvétellel történő fizetési mód a legnépszerűbb azonkívül leggyakoribb. A futár a megrendelt címre szállítja ki a terméket azonfelül az utánvételi költség megfizetésekor odaadja azt az Ön kezébe. Átlagban mondható, hogy 20 000 forint alattig 1-2 dobozos rendelés esetén elsőbbségi felárral postázott termékek összes szállítási, valamint más egyéb költsége csupán 1500 forint. Eme ár felett, valamint a küldemény súlyának emelkedése végett, akár 1800-2100-2700 forint is lehet az extra kiküldési díj. A vásárláskor ezt a hazaszállítási összeget hozzáadja a rendszerünk a termék árán felül, eszerint tudhatja Ön is, hogy részletesen mennyi lesz a postai kiszállítási díja, azaz az árucikkel együttesen pontosan milyen összeget fizet majd.

A postai utánvétel, vagy postai utánvét szókapcsolat azt jelenti pontosan, hogy a forgalmazó feltüntet a csomagon egy utánvéti árat, amit szeretne, hogy a megrendelő az átvétel során kiegyenlítené. Az utánvéti összeg jelen esetben az árucikk árából, a postaköltségből, valamint a csomagolási költségből áll össze. Beláthatóan ez az utánvételi ár az igényelt árucikket plusz költségekkel emeli, amelyet a megrendelőnek kell kifizetnie. A postai utánvétellel való fizetés esetén a szállítónak kell leróni a küldeményen lévő utánvételi összeget, és akkor az árucikket kézhez kapja. Amennyiben nem talál senkit a címen, ír egy értesítést. A következő lehetőség a postán maradó utánvételi csomag, amelynél a postahivatalban marad a küldemény, nem kerül kiszállításra azonkívül minekutána Önnek nem szükségeltetik a saját adatait közölnie az igényléskor, ekképp semmilyen tájékoztatást nem fog kapni a postahivataltól, hogy jött küldeménye, ekképp Önnek szükséges besétálnia a a megadott postacímre és megfizetni az utánvétel összegét. A postahivatalban maradó áru bonyolítása azért nem ennyire pofonegyszerű, feltéve, hogy ekképp szeretné kérni az igénylését, mindenféleképpen olvassa el ezt, mert hogyha már sokszor vásárolt így, akkor is átalakultak a kézbesítési követelményei, amit itt olvashat részletesebben.

Kiszállítás postán maradó csomagként

Azt tanácsoljuk, mindenféleképpen böngéssze át ezt a postahivatalban maradó útmutató információt, mert lehet, hogy Ön már sok esetben is vásárolt postán maradó csomagot és minden simán működött, de nemrégiben nagymértékben változtak a postán maradó küldemények gyakorlatára létrehozott kívánalmak!

Ez rendszerint a legzűrösebb hozzájutási eljárás a tények szerint, nagyszámú okból is.

A kisposták, illetve a plázákban, azaz üzlet központokban működő posták nem fogadnak postán maradó csomagokat, ezért azt visszajuttatják a feladóhoz. Azt ajánljuk, hogy a konkrét város, vagy település főpostájára kérjék a megrendelt terméket, ha lehetséges, és így máris jóval kevesebb baj fordulhat elő az átvételnél. A postakeresűben az olyan egészen kis posták, illetve plázák- bevásárlóközpontjainak postái is fel vannak tüntetve, ahol nem fogadnak postán maradó csomagokat, eszerint javasoljuk ne ezeket, hanem a központi (fő)postahivatalokat részesítse előnyben!

Nagyszámú ember nincs tisztában azzal, hogy a postán maradó csomagok esetén semmilyen értesítést nem kapnak a postától. Hiszen nem is tudnák milyen címre küldeni az értesítőt, mert Ön a saját elérhetőségét nem írta meg az igényléskor, hanem mindössze a posta elérhetőségét, amit a postakeresűben választott. Ezt nehezíti még, hogy számtalanszor azt válaszolják a postahivatalba befáradó egyénnek, hogy nem küldték el, vagy nem találják. Ekkor kérjük, írjon nekünk a Kapcsolat menüponton át egy pár soros levelet, ahol mi elektronikus levélben elküldjük Önnek a megrendelés folyamán felvitt küldeményazonosító számot. Így már garantáltan oda fogják adni Önnek az ajánlva feladott levelét, amibe az árut pakoltuk.

A postahivatalban maradó csomagok megérkeznek a főpostára (1-es számú posta), és ha Ön nem oda kérte postahivatalban maradó csomagként, akkor átviszik az Ön által megadott elérhetőségű postahivatalba az Ön megrendelt küldeményét. Amennyiben a főpostára kérte, akkor ott várja Önt az 1-es számú postahivatalban.

Legfontosabb dolog: A postán maradó csomagoknál egyáltalán nem hagynak Önnek értesítést, ezért Önnek kívánatos az igényléstől számított 24-48 órán belül bemennie a megadott című illetve számú nagyobb postára az adott városban vagy településen. Ha hét munkanapon belül nem megy be a postára, olyankor a csomagot visszajuttatják a feladóhoz. Hogyha a postán azt mondják, hogy nem jött meg a küldemény, vagy nincs meg, abban az esetben a küldeményt azonosító RAG szám megadása után egész biztos megoldódik a baj! Eme számot a Kapcsolat menüponton át egy levélben kérje tőlünk, és mi továbbítjuk Önnek a lehető legrövidebb idő alatt.

Legfontosabb bonyodalom a postán maradó csomagoknál hogy a feladott küldeményt (levél alakjában) nem minden esetben képesek megtalálni azonnyomban a postahivatalban, pusztán egy úgynevezett küldeményazonosító (RAG) számmal, amivel minden postázott küldemény útvonala azonosítható. Az ún. RAG szám adatai szerint már 100%-os biztonsággal ki fogják tudni keresni a megadott postán az utánvételes ajánlva feladott csomagját, és átnyújtják Önnek az elvileg „még be sem jött” csomagot.Többször a postán a csekély ösztönzés továbbá a kevés fizetés következményeképp, ha nincs közvetlenül elöl a keresett csomag, abban az esetben szívesebben azt állítják Önnek, hogy nem érkezett meg, vagy nem találják. Ez okból lényeges a RAG szám, ami ugyanakkor egy küldemény nyomkövetési szám. Ezt a számot a KAPCSOLAT menüponton keresztül egy levélben kérje el cégünktől.

A megrendelést követő napon a csomagja mindig kiküldésre kerül délután 4 óráig bejelentett megrendelések esetén. A 16 óra utáni rendeléseket, hogyha még van kapacitásunk, akkor tudjuk teljesíteni, de amennyiben nem áll módunkban, akkor csak másnap küldjük ki őket. A postázott bármely csomag egyedi RAG számot kap, ez okból kikereshető a postahivatal számítógépének adatbázisa segítségével.

A postahivatalban maradó rendelést követő másnap, megírjuk Önnek ezt a küldemény nyomkövetési számot, azonban ennek hiányában is besétálhat a postahivatalba és elkérheti a csomagját, hogyha rendes alkalmazottak dolgoznak éppen, akkor megkeresik Önnek rövid idő alatt és így átveheti.

Ha valamely okból mégsem küldenénk ezt a küldeményeket azonosító RAG számot elektronikus levélben, abban az esetben legyen szíves, vegye fel velünk a kapcsolatot, hogyha befáradt a postahivatalba és ott azt közölték Önnel, hogy nem érkezett meg a csomag, vagy eltűnt. A Kapcsolat menüpontban küldjön el cégünkhöz egy rövid levelet!

Ez okból olyan fontos, hogy valódi e-mail címet valamint telefonszámot írjon be, hogy a kapcsolat sikeres maradjon. Esetleg az ilyen kiszállítási nehézségnél tudunk Önnek telefonálni, hogyha nem reagál az e-mailünkre.

Házhozszállítás szokásos postai utánvéttel, házhoz történő kézbesítéssel

A hagyományosnak és leggyakoribbnak mondható postahivatali utánvételes küldemény címre való kivitele esetében a szállító nem túl nagy értéknél (100 000 Ft-ig) kihozza a küldeményt a megadott címre, és akkor az átvételkor le tudja róni a postaköltséget a rendelő úgy, hogy a helyszínen a szállítónak átadja az utánvételi árat. Az utánvétel összege az igényelt árucikk(ek) összegéből, a posta- utánvételes, azonfelül becsomagolási díjakból tevődik össze. A megrendelésekoregyébként mindig feltüntetjük a hazaszállítási összeget is tételesen, ekképp elolvashatja, hogy a rendelt árucikk árán felül mennyi lesz a szállítási összeg.

Lakcímre történő kiszállításkor utánvét esetében, amennyiben nem nyitnak ajtót az adott címen a postás/futár, vagy nagyobb értékű az utánvétel összege, olyankor rendszerint hagy egy üzenetet a postaládában.

Sajnos azt kell megfigyeléseink alapján kijelentenünk, hogy a házhozszállítási gyakorlat nem mindvégig ideális, többször értesítőt sem hagynak ott a postások vagy a szállítók nem tudni milyen ok miatt, és ilyenkor küldeményünket visszafordítják cégünkhöz, mert Ön nem tud a csomag kiérkezéséről, mivel nem kapta meg róla az értesítőt, hogy ott járt vele a postás vagy a szállító. A kellemetlenség elhárításának módja az, hogy a megrendelés után 2 nappal legfeljebb, ha nem kézbesítik ki a megadott lakáscímre a csomagot, abban az esetben küldenie kell számunkra egy üzenetet a KAPCSOLAT menüponton át. Ezután a küldeményeket azonosító /RAG/ számot megírjuk Önnek így ezzel biztosan megtalálják a postahivatalban.

Probléma, vagy 48 óránál régebbi megrendelés esetében, ha nem jutott el Önhöz a termékünk, abban az esetben legyen szíves, vegye fel velünk a kontaktust oly módon, hogy eljuttat hozzánk egy levelet a problémájáról a Kapcsolat menüponton keresztül!

Kiszállítás előre való utalásnálKiszállítás előre való utalásnál

Hogyha Ön előre utalta nekünk a termék(ek) árát, akkor az átutalás megérkezése után, aminél SMS-ben tájékoztatnak minket, még rögtön aznap kézbesítjük a küldeményt. A terméket szokásos buborékfóliás átlátszatlan és nem kitapintható borítékba zárjuk, a tartalmát nem szerepeltetjük rajta. A diszkrét küldeményünk ajánlott levélként kerül feladásra utánvét nélkül.

Amennyiben talán nem tartózkodott otthon ekképp a postás/futár nem tudta átadni, olyankor ott hagy egy értesítést a postaládában Önnek. Ezzel kell bemennie a postára azonfelül átvennie az ingyenesen kiadott tapintatos csomagolású ajánlott küldeményét.

Feltéve, hogy nem jött értesítés azonfelül már több napja igényelte az árucikket, olyankor bizonyára a postás vagy a futár nem hagyott üzenetet Önnek, viszont a postán benn lesz a csomag. Feltéve, hogy akkor sem találják meg, küldjön cégünknek a Kapcsolat menüponton keresztül egy értesítést és segítünk Önnek megoldani a problémát! Az utaláshoz kellő díjtérítési információinkat ennek a lapnak a tetején találja meg a FIZETÉSI MÓD-nál.

Házhozszállítás tempója, időtartama, plusz sürgősségi szolgáltatás

A házhozszállítás idejének lerövidítése, azonfelül a nagyra becsült megrendelő minél megfelelőbb kiszolgálása kereskedésünk meghatározó kritériuma! természetesen a mérsékelt szállítási árakat alapul véve a magyar posta árkalkulációja továbbá időtartama a mértékadó, esetleg a futárszolgálat.

A 16 óráig kivitelezett igényléseknél aznap lezajlik a dropship, tehát a küldemények közvetlenül a vevőhöz történő kiküldése. Így az aznapi postára való feladásnál a posta 24-48 óra alatt biztosítja a küldemények átadását a teljes Magyarország területén belül. Ez az időintervallum ténylegesen is is teljesíthető. A szállítási szakszolgálatok (futárszolgálatok) egy napos teljesítést biztosítanak.

Az összes csomagot általában normál elsőbbségi kiegészítő lehetőséggel kérjük, amelynek ráadás ára nem haladja meg a 90 Ft-ot sem.

Az igénylő igénybe vehet postai kivételes sürgősségi szolgáltatást is (EMS), amely biztosítja, hogy az aznap lefolytatott megrendeléseket következő napra a kiszállító cég 5600 forintos díj fejében a nagyobb településekre, a városokba reggel 9-re a kisebb települések esetén maximum déli 12-ig kézbesíti.

A postahivatal normál sürgősségi szolgáltatása nem szavatolja bizonyosan a rákövetkező napi címzetthez juttatást, eszerint ha valakinek okvetlen szüksége van következő nap a termékeinkre, abban az esetben igénybe vehet kivételes sürgősségi lehetőséget az ún. EMS ellátást, ami esetén a posta szavatolja a másnap délelőtti kézbesítést.

Postaköltség, utánvételes fizetnivaló, csomagolási árak az igénylésnél

A postai utánvételes kifizetés egy drágább alternatíva, ugyanis az árucikk költségén túl a postaköltséget is az igénylőnek muszáj lerónia, nem úgy, mint az előre történő utalásnál, mert annál vállalatunk átvállalja az összes szállítási azonfelül az egyéb járulékos költségeket.

A kiszállítási, becsomagolási, illetve utánvételi díj összege átlagosan kevésbé értékes termékek esetében maximum 1500 forint.

A nagyobb értékű, ezért valamivel súlyosabb csomagok esetében az 1800-2200-2700 Ft-ot is elérheti, azonban megrendeléskor a kiküldési összeget leírjuk pluszban a termék költségén kívül, így részletesen meg fogja tudni, hogy mennyi lesz a teljes igénylése összegezve.

Az adott kiszállítási, utánvételes, becsomagolási teljes árat, ami még rájön az árucikk árára, azt a megrendeléskor a rendszer részletezi Önnek.

A lehetséges legolcsóbb azonfelül legmegfelelőbb szállítási variációt kínáljuk fel Önnek a legnagyobb diszkréció mellett.

bajok valamint teendők az átadással, kiküldéssel összefüggésben

Magától értetődően a kézbesítést valamint a kiküldést is emberek teljesítik, így némelykor hibát követhetnek el. Ezzel nem lehet baj, tudniillik minden negatív dologra létezik megoldás az esetleges kellemetlen bonyodalmak elhárítására.

Nem pont azt a típusú vagy mennyiségű terméket kapta, mint amit kért a rendeléskor

Miután világhálón működő kereskedésünknek minden nap több száz megrendelést kell teljesítenie, ekképp néha előfordulhat, hogy valamilyen figyelmetlenség eredményeképpen véletlenül nem olyan mennyiségű vagy nem pont azt a terméket csomagoljuk be. Ezeknek persze rendkívül csekély a valószínűségük, azonban, hogyha ez történt Önnel, akkor sincs baj, mivelhogy nincs egyéb tennivalója, mintsem az oldal alján levő levélküldő űrlap segítségével írni számunkra egy panaszbejelentő levelet, amit rögvest felderítünk még aznap, valamint hogyha eszerint zajlott, akkor kiigazítjuk a tévedésünket persze grátisz.

Az árut összetörve illetve elszakadva kapta meg a csomagból elővéve

Sajnálatos módon a postázás esetén a nem jól kezelt azonkívül szállított küldemények bizony kárt szenvedhetnek. Az ilyen hibás küldeményekre a posta vállalja a biztosítékot, vállalatunk nem tud kártérítést leróni az egyéb kiszállító cégek által keletkezett sérülésekért.

Az ilyen probléma általánosságban csupán rendkívül ritkán jött elő, pedig a megrendelők szóltak, hogy a levél /bliszter/ el van szakadva, de attól még egyáltalán nem volt baja a gyógyszernek, így nem kívántak a feltehető kicsi károkon rágódni.

Nem kapta meg a csomagot időben

Nem kapta meg a csomagot időbenGyógyszerkereskedésünk megfelelően odafigyel a gyors, aznapi dropshipre (kiküldésre), eszerint naponta elküldjük a du. 4-ig kivitelezett igényléseket. Ezeknek 1 illetve maximum 2 nap alatt oda kellene érnie egész Magyarországon belül bárhová. Ha két nap múlva nem kapta meg a küldeményét, akkor okvetlenül jelezze ezt számunkra oly módon, hogy a KAPCSOLAT menüponton keresztül egy üzenetet juttat el hozzánk a gondjáról, amiben tüntesse fel, hogy milyen adatokkal valamint milyen féle árucikket rendelt, mely eddig még nem jött meg.

Annak, hogy miért nem kapta kézhez a csomagját, véleményünk szerint az alant olvasható okai lehetnek:

• Nem kapott róla értesítést, ezért nem fáradt be felvenni a postahivatalba, továbbá nekünk visszajuttatták a csomagot. Ez általában a postahivatalban maradó csomagok esetében történhet meg, illetve akkor, amennyiben a településen az utánvétet végzCsomagkihordó postás/szállító továbbá a szokásos postás egészen más. Ilyetén feleslegesen tesz panaszt a már esetleg régen ismert postásánál, minthogy nem is ő kapja meg az utánvételi küldemények kikézbesítési feladatát. Még szokásos lakcímre történő kiszállításnál is megtörténik esetenként, hogy nem hagynak a helyszínen üzenetet, ezért Ön nem értesül a csomagunkról és egynéhány nap elmúltával visszaküldik a feladójához.

Azt ajánljuk, hogy feltétlenül üzenjen nekünk, amennyiben a megrendeléstől számítva legfeljebb két munkanapon belül nem nem érkezett meg az ajánlott utánvétes csomagunk, és akkor mi adunk egy küldeményeket nyomon követő számot (úgynevezett RAG számot), amire átadják Önnek egyéb papír nélkül is a küldeményt. Eszerint 48 óránál tovább semmiképpen se várjon, hanem küldjön nekünk a KAPCSOLAT menüpontra kattintva egy pár soros üzenetet!

• A küldemény a postán elkallódott. Ebben az esetben Önnek éppúgy tudatnia szükséges velünk, hogy a csomagot nem kapta meg. Mi utánajárunk, és feltéve, hogy elveszett a küldemény, akkor annak az árát a postahivatal vállalatunknak megadja, ámde még aznap, amikor ezt megtudtuk valamint bebizonyosodott, hogy eltűnt, abban az esetben mi azonnyomban postázzuk az Ön számára még egyszer a kért árut és így másnapra alighanem meg is érkezik.

Ilyesmire egyébiránt csak egyszer volt mostanáig példa. Az a fő, hogyha nem érkezett meg a csomag, akkor okvetlenül írjon nekünk, mert az biztos, hogy kiküldjük még aznap a16 óráig leadott megrendeléseket!

• Nem lett kiküldve a csomag.

Netes kereskedésünknek mindenkor rendelkezésre áll raktáron bármilyen mennyiségű készlete, így kvázi 100%, hogy nem fordulhat elő, hogy elfogynak a termékek, és nem tudjuk feladni a kért árucikkeket. Esetleg előfordulhat az, hogy az igénylés leadása után valamelyik levelezési rendszer nem továbbítja az igénylést számunkra. Ilyenre még nem tudunk egyetlen precedenst sem.

 

Nyomkövetési illetve küldeményeket azonosító szám, úgynevezett RAG szám kiküldése az Ön számára elektronikus levélben, ha nem találják a küldeményt

Amennyiben azt a tájékoztatást kapja a postástól, vagy a postahivataltól, hogy semmiféle küldeménye nem érkezett Önnek, akkor idestova biztos lehet abban, hogy a postán elhányódott a küldemény. Ilyenkor egy úgynevezett küldeményazonosító RAG számot kérnek, mert az összes küldeménynek létezik egy egyedi azonosítószáma, és az alapján már kikeresik az Ön csomagját a postahivatalban a számítógépes rendszerükbe begépelve. A küldemény nyomkövetési RAG szám bemutatását, vagy közlését mindenkor a postahivatalban kívánatos elvégezni, és nem a postásnak/szállítónak megmondani, hogy járjon utána.

Ez a csomagokat azonosító szám általában 2 betűvel kezdődik amellett 14 számból álló számsor követi. A két betű, amivel kezdődik, az az „RL” valamint utána 14 darab szám.

A küldeményét 16 óráig feladott megrendelésnél még azon a napon postázzuk, és 1 vagy 2 nap alatt már meg is kapja. Feltéve, hogy legfeljebb két nap múlva nem kapta kézhez, abban az esetben mindenképpen írjon nekünk a Kapcsolat menüpontra kattintva egy levelet a bajával – adatainak feltüntetésével, és akkor mi haladéktalanul válaszolunk továbbá megadjuk Önnek eme küldeményazonosító RAG számot. E RAG számmal ha bemegy a postahivatalba, ahol ezzel már a számítógépes rendszerbe begépelve pontosan tudják, melyik küldeményről van szó, valamint kikeresik az Ön számára.

Tapintat, küldemény külseje- esztétikuma

Cégünk elengedhetetlen szabálya a tapintatosság! A rendelése semmilyen esetben sem fog kitudódni harmadik személy felé, azt más embernek nem kézbesítjük. Szinte mindegyik vevőnek jókora gondotokoz, hogy milyen címre is kérjék a küldeményt, nehogy akárki is meglássa. Még a szüleivel illetve más közös háztartásban, lakásban lakik valakivel és nem akar kínos kíváncsiskodást, így merül fel a dilemma, hogy hová rendeljem a küldeményt?

A megoldás igen egyszerű amellett természetesen a legdiszkrétebb. A postahivatalba postahivatalban maradó levélként. Az okból is annyira kellemes ez a lehetőség, mert így Önnek még a saját lakcímét sem kell számunkra megadnia, hanem csupán annak a postának a számát vagy a címét (minden nagyobb település főpostája az 1. számú posta), amit a postakeresűnkből tud kikeresni. Azért ez nem ilyen könnyű, jó néhány tájékoztató azonfelül dolog akad a postahivatalban maradó csomagoknál. Feltéve, hogy postán maradó küldeményt akar választani, vagyis, hogy a postán benn maradhasson a küldeménye és ne szállítsák haza, abban az esetben ezt mindenféleképpen olvassa át alaposan: szállítás postán maradó küldeményként!

A csomagolás illetve a levél kinézete

A házhozszállított csomagok külseje amellett látványa eléggé puritán, semmi nem jelzi a tartalmát. A feladója magánszemély lesz a kínos kérdések elkerülése okán. A csomagot szokásosan mint levelet adjuk postára, mert eszerint kevesebb pénzbe kerül a csomagénál. A küldemény (levél) egy buborékfóliás boríték, melyet még kitapintani sem lehet, amellett eszerint nem szokott sérülni sem a küldemény tartalma, esetünkben a medicinák.

A kisebb értékű vagy súlyú- illetőleg térfogatú igényléseket eszerint egy bélelt borítékban küldjük, melynek formája az alábbi képen figyelhető meg:

A komolyabb értékű, illetve súlyosabb, nagyobb méretű igényléseket kartondobozban postázzuk.

Amikor felhívjuk Önt az igényléskor adott telefonszámon

A rendelésben megírt telefonszámon egyedül teljesítési, szállítási probléma során hívjuk fel a legvégső esetben, hogyha leveleinkre nem reagál egyáltalán. Az igénylés visszaigazolása miatt semmiképpen se zaklatjuk telefonon, hanem mindössze egy elfogadó elektronikus levelet írunk az Ön számára.

Még abban az esetben telefonálnánk Önnek, amennyiben sürgős kézbesítést kíván a következő napra. Hogyha esetleg a leírt igénylési adatok nem teljesek, aszerint nem tudunk eleget tenni a rendelésnek. A telefonhívásnál minden esetben a rendelést leadó egyént hívjuk a telefonhoz, illetve megbizonyosodunk afelől, hogy ki az, akivel tárgyalunk, valamint hogyha az asszonya vagy a barátja venné fel a telefonját, akkor se idegeskedjen csak egy téves hívás voltunk rejtett számon, akit nem is lehet visszahívni, és visszakeresni. Ebből Önnek nem származik kellemetlensége! Ezért a titoktartás 100%-os.

 

Jótállás

Gyógyszerforgalmazó vállalatunk a Nemzetközi Gyógyszer Szövetség összes jogosultságával bír, azonfelül valamennyi medicinájára pénz visszaadási vagy csere jótállást ad tisztelt vevőinek!

Netes gyógyszerkereskedésünkben soha nem fordulhat elő semmilyen körülmények között sem, hogy az engedély nélküli gyógyszerértékesítőkhöz hasonló módon lemásolt szert postázzunk Önnek. Vállalatunk jó hírneve, legitim működtetési tanúsítványa, internetes patikai és gyógyszer kereskedelmi engedélye érdekében sem engedhetné meg magának, hogy leutánzott patikaszert adjon el, mert akkor bevonják a gyógyszerkereskedés minden engedélyét. Megszüntetnék státuszát, bár mi hazánkon kívül még 31 gyógyszervállalattal, 895 szokásos patikával vagyunk szerződésben. sőt még 18 országban működnekjól prosperáló internetes gyógyszertáraink.

Most tudatjuk Önnel azt a 3 legjelentősebb szövetséget valamint testületet, amik a gyógyszertárak, amellett internetes gyógyszerkereskedések működését, szolgáltatásait, valamint a rendelt, illetőleg kiszolgáltatott szereket megvizsgálják amellett ellenőrzik, rossz színvonal esetében megszüntetik a gyógyszertár üzemelését, továbbá megvonják az üzemeléshez nélkülözhetetlen felhatalmazásásait.

A KAPCSOLAT menüpontra kattintva megjelennek Önnek a számítógép képernyőjén cégünk és a világhálón működő gyógyszerkereskedésünk nevére szóló legkomolyabb szintű internacionális gyógyszer ellenőrzési szervezetek valódi hozzájárulásai. Az engedélyek képekben látni fog domain nevünkre utaló sűrű vízjeleket, melyet a célból kellett elhelyeznünk rajtuk, hogy a törvénybe ütközően munkálkodó, hamisított készítményeket árusító webshopok ne bírják másolni e hiteles tanúsítványok igazolásait valamint átírni a sajátjukra.

• FDA /Food and Drug Administration/ engedély,

• CIPA /Canadian International Pharmacy Association/ engedély,

• VIPPS /Verified Internet Pharmacy Practice Sites/ engedély a KAPCSOLAT menüpontban ellenőrizhetőek valamennyi céges adatunkkal egyetemben.

Eme formális iratok áttanulmányozásával már kitisztul Ön előtt a kép, hogy cégünk egy törvényesen kereskedő netes gyógyszertár, és nem csupán a tucatnyi törvénysértő hamis gyógyszerkereskedő weblapok valamelyike, amire a HENT (Hamisítás Elleni Nemzetközi Testület is felhívja a figyelmet.

Vállalatunk továbbá csere jótállást, végső esetben pénz visszatérítési garanciát is szavatol az összes orvosságára, az alább felsorolt jótállási feltételek mellett, amennyiben:

• Ön 18 év feletti.

• Ön nem szedett kábítószert, tudatmódosító szert használat során vagy azt megelőzően.

• Ön megfogadta a medicinára vonatkozó ismertető előírásait mindenestül.

• Ön nem fogyasztott koffein, taurin, és alkohol alapanyagú ennivalót, italt, illetve egyéb más fogyasztási cikket a szer szedése során és azt megelőzően.

• Ön nem érintett máj, vese, szív, tüdőbetegségben azonfelül nem alkalmaz erre készítményeket.

• Ön nem használ nitrát származékot tartalmazó, illetve egyéb különböző értágító, erős vérnyomás csökkentő, vagy vízhajtó tablettákat.

• Ön nem érintett pánikbetegségben, nincs pszichológiai gondja, azonfelül nem használ antidepresszáns gyógyszereket.

• Önnek saját hibáján kívül nem használt ez a készítmény.

• Ön rábólint arra, hogy IP címét valamint személyes adatait az adatbázisunkban tároljuk.

Ha eleget tett ezen pontok követelményeinek, és a gyógyszer önhibáján kívül nem volt hatásos Önnek, visszafizetjük a készítmény összegét, vagy elcseréljük egy másik alapanyagú készítményre először.

Pénz visszatérítési vagy esetleg cserére vonatkozó garancia teljesítésének gyakorlata

Ha megesett, hogy Ön minden kritériumot betartott és még úgy sem volt eredményes a gyógyszerkészítményünk, abban az esetben kiválaszthatja, hogy az összeget akarja kézhez kapni, vagy cseréljük ki a termékét egy eltérő hatóanyagú tablettára. Szokás szerint felajánlunk Önnek egy egyéb alapanyagú cseregyógyszert, amelyet teljesen ingyen kiküldünk az Ön számára. Legnagyobb részben a további alapanyag már teljesen biztosan be szokott válni, mert létezik olyan dolog meglehetősen ritkán, hogy egy alapanyag valamiért nem használ egy embernek. Ellenben ha kipróbál egy eltérő hatóanyagú terméket, abban az esetben meglepődik a hatástól, azonfelül mindjárt másképpen viszonyul vállalatunkhoz.

Hogyha vissza kívánja kapni a pénzét

Abban az esetben nincs más dolga, mint, hogy küldjön nekünk a KAPCSOLAT menüpontba egy reklamációs levelet, és akkor kap egy Claims Identification Number-t, értsd egy panaszbejelentő azonosítási számot. Ezzel a panaszbejelentő számmal kérjük, legyen szíves, postázzon a gyógyszerkereskedésünknek egy kérvényt a postán arra a névre valamint címre, amiről a küldeménye érkezett. Ebben a levélben kérjük, írja meg az Ön kedves nevét, személyi adatait, valamint a előforduló nehézségét a szerrel összefüggésben. Kérjük, írja le ebben a kérvényben, hogy miféle eredményt azonfelül mellékhatást tapasztalt a patikaszer szedésekor, illetve az összes, a hatással összefüggő cselekményt. Pl. ivott-e kávét, és/vagy szeszt a használata előtt illetőleg közben, és használt-e együttesen vele másik tablettákat, és hogy hány éves. Ha feladta ezt a hagyományos kézzel írt levelet a házhoz szállításkor kapott névre valamint postafiók címre, akkor arra kérjük, juttasson el számunkra ismételten a Kapcsolat menüpontra kattintva egy üzenetet, amelyre 24 óra leforgása alatt válaszolunk.

Amennyiben megjött hozzánk a levele és feldolgoztuk (4-10 nap), azután kivizsgáljuk az esetet, azonfelül ha Ön a betegtájékoztató alapján járt el azonkívül valamennyi alapvető fontosságú utasításunkat tiszteletben tartotta, abban az esetben jár Önnek a garancia, ezért megtérítjük Önnek az árát! Nagyon kérjük, ebben az esetben ne felejtkezzen el az írásos levelében jelezni az utaláshoz kellő személyes adatokat. Csakis kézzel írt levelet fogadunk el, minthogy azt le kell fénymásolnunk és be kell vinnünk a központunkba az adminisztrációhoz. Hogyha bármelyik adatot nem írja le, ami fontos a pénz visszaadási garancia érvényesítéséhez, abban az esetben az átutalást nem tudjuk teljesíteni. első körben, kérjük, postázza vissza nekünk a megrendelt tablettáit, mely nem segített, és mi kontrolláljuk, hogy cégünktől van-e. Házhozszállítás előtt mindig egy rejtett jelet erősítünk a termék dobozára, levelére, így felismerjük, amennyiben nem vállalatunktól van a visszaküldött patikaszer. A pénz visszaadási jótállást mindössze abban az esetben fogjuk érvényesíteni, hogyha a patikaszer leveléből (bliszter) kizárólag konkrétan maximum 1 tabletta hiányzik, vagy zselé esetén egy tasak. Ha több szem hiányzik, abban az esetben nem fogjuk tudni egyik fajta garanciát se megadni Önnek még aktív reklamáció esetén sem!

Amennyiben Ön a jótállását meg szeretné kapni, akkor kérjük, legyen szíves, a Kapcsolat menüponton át juttasson el hozzánk egy üzenetet, megírva benne a Claims Identification Number-t, tehát a különleges panaszbejelentő azonosítási számot, amellett írja meg a bankszámlaszámot valamint az utaláshoz szükséges valamennyi adatot. Feltéve, hogy eme adatait du. 4-ig beküldi számunkra, abban az esetben még aznap megtérítjük a kifizetett összeget, mely 24 órán belül megérkezik a számlájára. Erről az eseményről egy képernyőképet tárolunk el, hogyha talán azt találná ki, hogy mégsem átutaltuk a pénzt az Ön számára. A megrendelés elfogadásával ezeket kritériumokat Ön nyugtázza.

Ha ki kívánjacserélni az árucikket

Ha az Ön számára valamiért nem volt jó a kiszállított termék, illetve esetleg nem reagált pozitívan pont arra a hatóanyagra, ámde az árával nem megy semmire, hanem inkább megpróbálkozna egy tesztelne egy másmilyen alapanyagú készítményt, akkor kérjük, küldjön számunkra egy panaszbejelentő pár soros üzenetet a Kapcsolat menüpontban. Ilyenkor kap egy Claims Identification Number-t, úgymond egy reklamációs azonosítási számot.

Ezután juttasson el számunkra egy saját kézzel írt papír alapú üzenetet arra a névre és postafiókcímre, mely az igényelt küldemény kézhez kapásakor annak feladójaként szerepelt! Ebben a kérvényben kérjük, legyen szíves, adja meg az Ön becses nevét, személyi adatait, hogy milyen címre küldjük pontosan a csere szert továbbá azt is, hogy mire óhajtja, hogy kicseréljük a készítményt! alapvetően felkínálunk az Ön számára a hozzáértésünk szerint egy attól különböző alapanyagú terméket, amely gyógyszerkereskedésünk szakértői szerint már bizonyosan eredményes lesz. Ha a 2 termék ára közt különbözet van, az átutalással, megbeszélés után lebonyolítható.

Ezután Önnek nyugtázzuk a kérését, ami után nincs egyéb teendője, mint hogy elküldi postahivatalban ajánlva, a kézírásos offline kérelmet (benne a személyes adataival, telefonszámával, a cserélendő áru nevével, a Claims Identification Number számával, tehát a csak erre az esetre vonatkozó reklamációs azonosító számával egyetemben); és a rendelt küldeményén látható Feladó nevére valamint postafiók címre (ez lenne gyógyszerkereskedésünk) a megmaradó azonkívül megkezdett gyógyszert szíveskedjék visszajuttatni.

Amennyiben megjött cégünkhöz a visszaküldött patikaszer, az Ön adatai valamint a Claims Identification Number, abban az esetben azt feldolgozzuk és egynéhány napon belül a levelében található adatok alapján elküldjük Önnek a csere készítményt. A saját kézzel írt offline (papír alapú) kérelem amiatt fontos, mert vállalatunknak le szükségeltetik másolnia a hozzánk eljuttatott levelét amellett el szükségeltetik juttatnunk a központnak az irat feldolgozása végett.